Acasă Știri de actualitate Viorica Dăncilă: Sunt bani de pensii şi salarii, nu avem o problemă...

Viorica Dăncilă: Sunt bani de pensii şi salarii, nu avem o problemă legată de acest aspect

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, recent, că sunt bani de pensii şi salarii, punctând că afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis pe acest subiect „nu-şi au locul”.

„Legat de afirmaţia domnului preşedinte Iohannis, am văzut acest lucru spus de foarte multe ori şi de fiecare dată am spus: sunt bani de pensii şi salarii, s-a dovedit că am avut dreptate, dar aceste lucruri vin mereu în spaţiul public. Pe lângă faptul că mi se pare inoportun, te joci într-un fel cu sentimentele pensionarilor, te joci cu sentimentele oamenilor. Sunt pensionari în România care trăiesc de la pensie la pensie, îşi planifică fiecare ban. În momentul în care preşedintele României vine şi spune că nu mai sunt bani de pensii, vă daţi seama că nu-i creează un confort pensionarului sau salariatului respectiv. De aceea, eu cred că aceste ieşiri publice nu-şi au locul. Sunt bani de pensii şi salarii, nu avem o problemă legată de acest aspect”, a susţinut Dăncilă, joi, la DC News.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie 2019, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018).

Loading...

„Pot să vă spun două lucruri certe. Primul, că după părerea mea, pensiile sunt prea mici. În consecință, se impune o astfel de lege, nemaivorbind de anumite corelări care au existat în sistem, aș spune chiar inechități. Deci, din acest punct de vedere, o lege care corectează aceste erori este corectă. Pe de altă parte, sigur, s-a pus problema de unde se iau banii. Și pot să vă spun că în această chestiune am discutat cu doamna prim-ministru și am întrebat-o direct și clar: aveți bani pentru pensii? Doamna prim-ministru m-a asigurat că la nivel de Guvern s-a făcut o analiză și sunt bani pentru pensii. După care am promulgat Legea”, a declarat președintele.

Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 septembrie 2021, cu câteva excepţii.

Loading...