Acasă Știri de actualitate Dăncilă: Punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei, iar pensia...

Dăncilă: Punctul de pensie va ajunge la 1.775 de lei, iar pensia minimă la 775 de lei

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că în urma adoptării noii legii a pensiilor nu vor exista diminuări ale pensiilor şi vor fi eliminate o serie de inechităţi din sistem.

„Ceea ce pot să spun sunt două lucruri care de multe ori au provocat îngrijorare sau nemulţumire. Primul lucru este faptul că noua lege a pensiilor va elimina inechităţile din sistem, pentru că avem situaţii în care oameni care au acelaşi număr de ani de muncă, au aceeaşi pregătire, au muncit în acelaşi domeniu au pensii diferite, pentru că s-au pensionat în ani diferiţi. Al doilea lucru pe care vreau să îl spun este legat de faptul că nicio pensie nu va scădea în România. Cred că aceste lucruri sunt foarte importante şi pentru cei care au nemulţumiri legate de primul aspect, dar şi pentru cei care sunt îngrijoraţi că, urmare a Legii pensiilor, s-ar putea să aibă pensii mai mici. Dimpotrivă, vom avea o creştere a pensiilor, nicidecum o diminuare a lor“, a precizat Dăncilă, luni, pentru Antena 3.

Prim-ministrul susține că până în 2020 punctul de pensie va creşte la 1.775 de lei, iar pensia minimă va fi de 775 de lei.

Loading...

„În septembrie 2019 vom creşte punctul de pensie de la 1.100 de lei la 1.265 de lei, în 2020 vom creşte punctul de pensie de la 1.265 de lei la 1.775 de lei. Pensia minimă va creşte în anul 2019 de la 640 de lei, cât este în prezent, la 704 lei, iar în anul 2020, de la 704 lei la 775 de lei. Am dat doar două exemple pentru a vedea faptul că de la an la an avem în discuţie doar creşteri ale pensiilor, şi nicidecum scăderi”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Loading...