Acasă Știri de actualitate Președintele Iohannis a explicat de ce a promulgat Legea pensiilor: Pensiile sunt...

Președintele Iohannis a explicat de ce a promulgat Legea pensiilor: Pensiile sunt prea mici

Presedintele Klaus Iohannis a explicat, miercuri, de ce a promulgat Legea privind sistemul public de pensii.

Jurnalist: „Ați promulgat Legea pensiilor, știu că ați avut unele critici la adresa acestui proiect de lege și Opoziția a atras atenția că există riscul să nu avem bani pentru plata acestor pensii în toamnă, în septembrie. Ce ne puteți spune despre acest proiect?”

Președintele Klaus Iohannis: „Pot să vă spun două lucruri certe. Primul, că după părerea mea, pensiile sunt prea mici. În consecință, se impune o astfel de lege, nemaivorbind de anumite corelări care au existat în sistem, aș spune chiar inechități. Deci, din acest punct de vedere, o lege care corectează aceste erori este corectă. Pe de altă parte, sigur, s-a pus problema de unde se iau banii. Și pot să vă spun că în această chestiune am discutat cu doamna prim-ministru și am întrebat-o direct și clar: aveți bani pentru pensii? Doamna prim-ministru m-a asigurat că la nivel de Guvern s-a făcut o analiză și sunt bani pentru pensii. După care am promulgat Legea.”

Loading...

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie 2019, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018).

Loading...