Acasă Știri de actualitate Pensiile mici vor crește cu 10%. De când se aplică această majorare

Pensiile mici vor crește cu 10%. De când se aplică această majorare

Nivelul actual al pensiei minime va fi păstrat în primele opt luni ale anului 2019, iar de la începutul lunii septembrie 2019 cuantumul indemnizației sociale pentru pensionari va fi majorat.

Așadar, din septembrie 2019, pensia minimă va creşte cu 10% și va ajunge la valoarea de 704 lei.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, pot beneficia de „indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari”.

Loading...

„Pensia minimă va creşte în anul 2019 de la 640 de lei, cât este în prezent, la 704 lei, iar în anul 2020, de la 704 lei la 775 de lei. (…) avem în discuţie doar creşteri ale pensiilor, nicidecum scăderi”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

De asemenea, începând din septembrie 2019, valoarea punctului de pensie va ajunge la 1.265 de lei.

Proiectul noii legi a pensiilor de stat a fost adoptat de Parlament. Acesta este prevăzut să se aplice începând cu data de 1 septembrie 2021 – moment la care actuala lege a pensiilor publice ar urma să fie abrogată. Pentru a se aplica, inițiativa legislativă trebuie semnată de șeful statului și publicată în Monitorul Oficial.

Loading...