Acasă Știri de actualitate Olguța Vasilescu: Se dorește ca nivelul pensiilor speciale să fie atins și...

Olguța Vasilescu: Se dorește ca nivelul pensiilor speciale să fie atins și de pensiile publice

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a afirmat, miercuri, în plenul Camerei Deputaților, că, prin proiectul legii pensiilor se dorește ca nivelul pensiilor speciale să fie atins și de pensiile publice.

Olguța Vasilescu a dat drept exemplu rezultatul unor simulări, susținând că un doctor ar putea avea o pensie de 5.000 de lei pe lună, iar un profesor universitar 8.000 de lei pe lună pensie, raportat la salariile pe care le aveau în 2017.

„Am înțeles, nu e bine că dăm bani de pensii și salarii, că e populism. Nu e bine că vrem ca cei care au pensii de invaliditate să treacă într-o legislație specială, unde să primească o sumă fixă, mai mare decât ce le revine lor pe contributivitate. Dar în ceea ce privește partea de pensii speciale cred că sunt importante niște precizări de făcut.

Loading...

Și anume: suntem singurul Guvern care a plafonat pensiile speciale încă din iunie 2017 și asta ne-a costat la vot. În același timp, ne dorim ca prin această lege să ajungem cu pensiile publice pensiile speciale. Și vă rog frumos să vă uitați pe simulări și o să vedeți acolo că un profesor universitar va ajunge cu o pensie de 8.000 de lei. Atenție! Raportat la salariul pe care-l avea în 2017, nu la salariile pe care le au acum în plată. Un doctor, la fel, ajunge cu o pensie de 5.000 de lei, raportat, din nou, la salariile pe care le aveau în 2017, nu la mega salariile pe care le aveau acum în plată”, a declarat fostul ministru al Muncii.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie 2019, decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii (PL-x 725/28.11.2018).

Loading...