Acasă Știri de actualitate Indemnizația socială pentru pensionari 2019: Pensia minimă s-a majorat cu 64 de...

Indemnizația socială pentru pensionari 2019: Pensia minimă s-a majorat cu 64 de lei

Nivelul actual al pensiei minime va fi păstrat în primele opt luni ale anului 2019, iar de la începutul lunii septembrie 2019 cuantumul indemnizației sociale pentru pensionari va fi majorat.

Așadar, din septembrie 2019, pensia minimă va creşte cu 10% și va ajunge la valoarea de 704 lei.


UPDATE

Loading...

Plata noilor cuantumuri de pensii majorate va începe efectiv de luni, 2 septembrie, a declarat, sâmbătă, la Mamaia, ministrul Muncii. Marius Budăi a dat asigurări că toate pensiile au fost recalculate.

„Suntem cu toate pensiile recalculate. Taloanele sunt tipărite, sunt făcute primele plăţi către Poşta Română. De luni, începem efectiv plata noilor cuantumuri de pensii. După cum ştiţi, prin Ordonanţa 114, am prevăzut această majorare de punct de pensie, astfel încât la construcţia bugetului pe anul 2019 am avut bază legală şi am majorat”, a declarat ministrul.

De asemenea, indemnizaţia pentru însoţitor în cazul pensionarilor de invaliditate încadraţi în gradul I de invaliditate se majorează de la 880 lei la 1.012 lei.


Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea indemnizaţiei sociale pentru pensionari, pot beneficia de „indemnizaţia socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii şi pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizaţiei sociale pentru pensionari”.

„Pensia minimă va creşte în anul 2019 de la 640 de lei, cât este în prezent, la 704 lei, iar în anul 2020, de la 704 lei la 775 de lei. (…) avem în discuţie doar creşteri ale pensiilor, nicidecum scăderi”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Loading...