Acasă Știri de actualitate Teodorovici: Sunt bani de pensii și salarii. Veniturile populaţiei au fost asigurate

Teodorovici: Sunt bani de pensii și salarii. Veniturile populaţiei au fost asigurate

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, promite că rectificarea bugetară va fi pozitivă şi toate ministerele care au nevoie de bani pentru investiţii vor primi sumele necesare.

De asemenea, Teodorovici a dat asigurări, la Radio România Actualități, că Executivul are bani pentru plata salariilor și a pensiilor, chiar dacă pentru cele din urmă efortul va fi amplificat de creșterea punctului de pensie.

„(…) toate veniturile populaţiei au fost asigurate, adică atât salarii, cât şi pensii – cum spuneaţi puţin mai devreme – de la 1 septembrie creşterea punctului de pensie are prevăzută în buget, încă de la început de an, suma necesară şi pe mai departe aplicarea Legii pensiilor, care, spuneam eu cât mai multe ori, reprezintă o provocare, în special de anul viitor, atunci când în septembrie este un alt moment foarte important, vrem să prezentăm în mod public proiectul de buget pe anul 2020, veţi vedea acolo şi sumele aferente creşterii, să spunem aşa, sau aplicării, ceea ce înseamnă aplicarea Legii pensiilor. Deci, în septembrie, noi vrem să publicăm, pentru transparenţă şi pentru dezbatere publică, proiectul de buget pe 2020 (…)”, a declarat ministrul Finanțelor Publice.

Loading...

Totodată, potrivit acestuia, creşterea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap va fi prevăzută doar în bugetul pentru anul 2020.

Eugen Teodorovici a mai precizat că autoritățile locale ar urma să primească banii pe care îi cer, însă punctând că alocările se vor face  punctual, în urma discuţiilor directe cu MFP.

Loading...