Acasă Știri de actualitate Teodorovici, despre recalcularea pensiilor: Statul să aloce anticipat o sumă de bani

Teodorovici, despre recalcularea pensiilor: Statul să aloce anticipat o sumă de bani

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că sistemul de recalculare a pensiilor este unul învechit și că Guvernul ar trebui să aloce o sumă anticipată de bani pentru pensii, transmite Mediafax. 

„De ce omul care are dreptul la o pensie să aştepte un sistem învechit şi înţepenit de multe ori, să aştepte o recalculare de pensie. De ce nu alocăm noi, statul, o sumă pe care am anticipa că ar fi acea corectă şi după recalculare să înceapă să se regleze. Omul trebuie să primească astăzi cel puţin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensie. Oamenii nu au timp să aştepte”, a afirmat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanţe a spus că ar trebui adoptată această măsură deoarece sunt cazuri în care recalcularea pensiei pentru unele persoane se va finaliza când acestea nu vor mai fi în viaţă.

Loading...

„Din păcate, viaţa aşa este, sunt oameni care, în momentul în care pensia li se va recalcula, nu mai sunt pe această lume. Asta este viaţa, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aştepte? Tu ca stat ai greşit faţă de oameni, tu ca stat trebuie să plăteşti şi să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu ştiu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aş dori tare mult să o văd în această ţară. Să facem ceea ce simţim”, a mai spus Teodorovici.

Loading...