Acasă Știri de actualitate Proiectul Legii pensiilor va fi publicat joi, la ora 21:00, pe site-ul...

Proiectul Legii pensiilor va fi publicat joi, la ora 21:00, pe site-ul Ministerului Muncii

Proiectul Legii pensiilor va fi publicat joi seară, la ora 21:00, pe site-ul Ministerului Muncii, iar vineri ministrul Lia Olguţa Vasilescu va susţine o declaraţie de presă pe această temă, relatează news.ro.

Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale a anunţat că proiectul de lege privind sistemul public de pensii va fi pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei la ora 21:00, iar vineri, de la ora 12:00, ministrul Lia Olguţa Vasilescu va susţine o declaraţie de presă în legătură cu acest proiect.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la Antena 3, că legea pensiilor va face dreptate pentru mulţi pensionari, veniturilor lor urmând să se dubleze până în 2021.

Loading...

„Este cea mai mare creştere care a existat vreodată, cred că nu numai în România, a punctului de pensie. Creşterile vor fi etapizate. Noua lege a pensiilor va schimba lucrurile în bine pentru foarte mulţi pensionari, fiecare pensie va fi cel puţin dublată în 2021. Cum se calculează? Valoarea punctului de referinţă care este 75 se înmulţeşte cu numărul de puncte în perioada în care ai muncit şi îţi dă pensia. Dacă ai 40 de puncte acumulate înmulţite cu 75, ceea ce foarte mulţi au, obţii o pensie de 3.000 de lei”, a declarat Dragnea.

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, susține că noua Lege a Pensiilor va fi votată la sfârșitul acestui an.

„Are două componente această Lege a Pensiilor și anume: punctul de pensie care crește etapizat. (..) Și, de asemenea, avem componenta de corecții (..) Adică să-i aducem la un numitor comun pe cei care au ieșit la pensie acum 20 de ani și au avut un anumit stagiu de cotizare cu cei care au ieșit acum 1 an de zile.”

Loading...