Acasă Știri de actualitate Președintele Klaus Iohannis, despre creșterea vârstei de pensionare. Ce a declarat

Președintele Klaus Iohannis, despre creșterea vârstei de pensionare. Ce a declarat

Președintele Klaus Iohannis susține ideea ca oamenii care doresc să muncească în continuare, după vârsta de pensionare, să poată face acest lucru până la 70 de ani.

Șeful statului a punctat însă că este vorba doar despre o opțiune, nu despre creșterea vârstei de pensionare.

„Mi se pare o idee bună. Ne confruntăm cu deficit de personal calificat și sunt mulți oameni care ar vrea să continue peste vârsta de pensionare. S-ar atenua deficitul de forță de muncă iar pesoanele care doresc și sunt apte să facă acest lucru sunt în general calficate.

Loading...

Să fie clar, asta nu înseamnă creșterea vârstei de pensionare. Este o opțiune, nu o obligație”, a declarat Klaus Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan spunea că există un proiect care prevede posibilitatea angajaților să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

Premierul Ludovic Orban a spus că aceasta e o temă în discuție.

„Posibilitatea ca după vârsta de pensionare, în anumite categorii de activitate, oamenii care își doresc să lucreze în continuare să poată lucra fără să le mai fie condiționată posibilitatea de a lucra de niște decizii administrative. Să poată lucra pur și simplu mai mult decât vârsta de pensionare. E doar o discuție momentan”, a precizat el.

Loading...