Acasă Știri de actualitate Premierul Viorica Dăncilă, despre legea care i-ar obliga pe copii să își...

Premierul Viorica Dăncilă, despre legea care i-ar obliga pe copii să își întrețină părinții

Premierul Viorica Dăncilă s-a delimitat, vineri, de inițiativa legislativă care i-ar obliga pe copii să le plătească pensii de întreținere părinților, susținând că proiectul nu este susținut nici de Guvern, nici de PSD.

Am văzut în spațiul public că se discută foarte mult despre acea inițiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreținerii părinților, așa-numita Lege a Recunoștinței. Este opinia unor deputați. În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susținută de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați, sunt foarte multe inițiative legislative, dar de la o inițiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a Recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD”, a spus prim-ministrul Viorica Dăncilă, potrivit Mediafax.

Un grup de parlamentari PSD a depus la Senat o iniţiativă legislativă prin care copiii majori sunt obligaţi să le plătească pensie de întreţinere părinţilor care necesită sprijin material. În cazul în care acest lucru nu este posibil, obligaţia va reveni nepoţilor sau strănepoţilor majori.

Loading...

Sancţiunea prevăzută în proiect pentru neîndeplinirea acestei obligaţii merge până la 3 ani de închisoare.

Informații despre acest proiect de lege aveți AICI.
Loading...