Acasă Știri de actualitate Dăncilă: Ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor

Dăncilă: Ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, noua lege a pensiilor, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, precizând că acest proiect de act normativ vizează creşterea veniturilor pensionarilor şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii.

„Discutăm astăzi, în şedinţa de Guvern, noua lege a pensiilor, un proiect important pentru milioane de români, prin care ne dorim creşterea veniturilor pentru pensionari şi eliminarea inechităţilor în sistemul public de pensii. Astfel, asigurăm pensii egale pentru muncă egală şi îndreptăm inechităţile din prezent, când două persoane, care au avut aceeaşi ocupaţie şi au aceeaşi vechime în muncă, beneficiază de pensii diferite”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Potrivit premierului, noua lege a pensiilor se va aplica etapizat.

Loading...

„Noua lege a pensiilor se va aplica etapizat, începând cu anul 2019 până în anul 2021, când va intra integral în vigoare, ceea ce înseamnă şi noi creşteri ale punctului de pensie, la 1.265 lei – în 2019, 1.775 lei – în 2020 şi 1.875 de lei – în anul 2021. Această lege este complexă, bazată pe principii solide, care poate fi susţinută din punct de vedere bugetar şi asupra căreia ne-am consultat atât cu sindicatele, cât şi cu patronatele”, a afirmat Dăncilă.

Loading...