Acasă Știri de actualitate Victor Ponta susține că nu sunt bani pentru pensiile promise de PSD....

Victor Ponta susține că nu sunt bani pentru pensiile promise de PSD. Ce soluție propune

Fostul premier Victor Ponta a susţinut, sâmbătă, la România Tv, că Executivul nu mai are bani pentru creşterea punctului de pensie.

Potrivit liderului Pro România, singurul mod în care cabinetul Dăncilă ar putea să dispună de aceste fonduri ar fi ca în loc de 27 de miniştri să rămână 15 şi în loc de 1.300.000 de funcţionari să rămână 800.000.

„Pentru ce a promis doamna Vasilescu, categoric nu. Nu există aceşti bani şi nu ai cum să-i obţii într-un timp atât de scurt. Pentru că de tăiat de unde să mai tai? A, dacă în loc de 27 de miniştri rămâi cu 15, dacă în loc de 1.300.000 de funcţionari rămâi cu 800.000, sigur, dar eşti dispus să faci chestia asta? Eu nu cred că cineva de la PSD este dispus să facă chestia asta. (…) Probabil, Şerban (c.n. Şerban Nicolae, liderul de grup al PSD din Senat) era ocupat cu campania în partid şi nu i-a mai organizat. Nu ştiu! O să vină la Cameră. La Cameră oricum se mută în septembrie, octombrie”, a declarat Ponta.

Loading...

Liderul Pro România a mai afirmat că nu şi-ar dori ca proiectul de lege iniţiat de Olguţa Vasilescu privind legea pensiilor să fie adoptat în campanie electorală.

„Vă spun un lucru. Eu nu aş vrea să votăm o Lege a pensiilor în campanie electorală. Îmi aduc aminte în 2008 când am votat legea cu profesorii. Am votat-o în campanie electorală şi a venit cineva şi ne-a zis: vedeţi că nu aveţi bani nici de salariile actuale, nu să le dublaţi. Nu, toată lumea. Dublarea salariilor! (…) Toţi ştiam că nu sunt bani pentru asta. Deci, eu nu aş vrea să votăm o lege a pensiilor în octombrie, noiembrie, când este campanie electorală”, a argumentat Victor Ponta.

Loading...