Acasă Știri de actualitate Ponta, despre majorarea pensiilor: Noua lege să intre în vigoare de la...

Ponta, despre majorarea pensiilor: Noua lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019

Liderul Partidului Pro România, Victor Ponta, a anunţat, sâmbătă seara, că este de acord cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2019, motiv pentru care va depune un amendament în acest sens când va fi proiectul noii legi a pensiilor în dezbatere în Parlament.

„Dacă se face o nouă lege a pensiilor (…). Vom face un amendament (…). Vine legea pensiilor. Vreau să o susţinem. O vom vota cei de la Pro România. Dar să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019″, a explicat Ponta, sâmbătă, într-o emisiune la România TV.

Fostul prim-ministru a spus că dacă nu vor fi bani să se majoreze pensiile din 2019, atunci nu vor fi mai mulţi bani în anii următori.

Loading...

“Dacă nu poţi în 2018 să măreşti pensiile şi spui că nu ai bani, atunci cu siguranţă nu o să ai în 2020, 2021. (…) Eu voi fi întotdeauna de acord cu ideea că pensiile trebuie crescute. (…) Eu vreau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, a declarat Victor Ponta.

Potrivit fostului premier, în prezent este vorba de cinci milioane de pensionari.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a susținut, pe 10 august, că există disponibilitate de a accepta amendamente în timpul dezbaterilor din Parlament, acolo unde este cazul.

Vasilescu a precizat că, după ce va sta în dezbatere publică timp de 30 de zile, proiectul de act normativ va fi adoptat de Guvern ca proiect de lege, apoi va pleca în Parlament. Legea ar putea ajunge la promulgare în luna decembrie.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Sursa: Agerpres

Loading...