Acasă Știri de actualitate Olguța Vasilescu, noutăți pentru cei care beneficiază de pensia minimă

Olguța Vasilescu, noutăți pentru cei care beneficiază de pensia minimă

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunţat, duminică, că pensionarii care beneficiază de pensia minimă vor avea posibilitatea să opteze dacă rămân în sistemul public de pensii sau dacă într-o formă de asistenţă socială.

„Nu este normal ca o persoană care a contribuit la 30 de ani să fie la pensie minim garantată la fel ca o persoană care a contribuit poate doi ani şi ia tot pensie minim garantată. Adică o diferenţiere în funcţie de numărul de ani trebuie să existe, asta este foarte clar. Există un articol în lege care spune foarte clar că, dacă din recalculare reiese că pensia ar trebui să scadă se păstrează dreptul aflat în plată. Ea a crescut de la 400 la 640 de lei pe perioada guvernării noastre şi va mai creşte până în 2020, dar vrem să fie o diferenţiere între cei care iau această pensie şi nu au un stagiu minim de cotizare de 15 ani deci ei vor intra într-o formă de asistenţă socială. Urmează să prezentăm şi această lege care se referă la ei, nu vor fi afectaţi, ba dimpotrivă după apariţia acestei legi, vor avea posibilitatea să opteze dacă rămân în sistemul public de pensii sau dacă rămân într-o formă de asistenţă socială”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, duminică, la Antena 3.

Ministrul Muncii a declarat că nu există şansa să scadă pensiile la recalculare.

Loading...

„Există chiar un articol în lege care spune foarte clar că dacă din recalculare reiese că pensia ar trebui să scadă se păstrează dreptul acordat în plată”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

Loading...