Acasă Știri de actualitate Olguţa Vasilescu: Noua lege a pensiilor elimină discrepanţele dintre pensionari

Olguţa Vasilescu: Noua lege a pensiilor elimină discrepanţele dintre pensionari

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a susținut că discrepanţele dintre pensionari vor dispărea după ce noua lege a pensiilor va fi adoptată de Parlament.

„Am introdus o serie de beneficii. Precizez că cei care sunt la ora actuală pe acea indemnizaţie socială minimă de 640 de lei, nu vor mai creşte în acelaşi ritm cu pensioanrii care sunt acum la 640 lei, dar care au contribuit 35 de ani. Aici va fi o departajare clară şi în funcţie de numărul de ani lucraţi. Deja am eliminat o inechitate. O alta este că pensiile femeilor faţă de cele ale bărbaţilor erau în avantaj. Egalizăm şi asta. Nu este normal ca persoane care au lucrat acelaşi număr de ani, au acelaşi număr de puncte, să aibă pensii diferite doar pentru că sunt bărbaţi sau femei.

De asemenea, sunt pensionari care au lucrat la fel, acelaşi număr de ani, au contribuit la fel, au acelaşi punctaj, dar pentru că au ieşit la pensie pe legislaţii diferite în ani diferiţi până acum aveau pensii diferite. Noua formulă de calcul ne-a permis să corectăm toate aceste inechităţi”, a spus Olguța Vasilescu, recent, la România TV.

Loading...

Guvernul României a aprobat proiectul noii Legi a pensiilor, la propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

În proiectul de lege se precizează că nicio pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menține suma în plată. Nu se modifică vârsta standard de pensionare, nici stagiul minim și nici cel complet.

Loading...