Acasă Știri de actualitate Olguța Vasilescu, despre majorarea pensiilor celor din grupele I și II de...

Olguța Vasilescu, despre majorarea pensiilor celor din grupele I și II de muncă

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, miercuri seară, la Antena 3, că odată cu adoptarea bugetului se pot da pensii majorate pentru grupele I și II de muncă.

„S-au majorat pensiile pentru unii dintre pensionarii care aveau aceste grupe de muncă. Exista o lege totalmente inechitabilă, adică cei care au ieșit la pensie până în 2011 față de cei care au ieșit după 2011 aveau diferențe foarte mari și atunci a trebuit să corelăm, să-i aducem pe toți la același stadiu.

S-au făcut toate calculele la Casa de Pensii și din luna octombrie trebuiau deja să intre aceste pensii majorate. Bineînțeles că pentru asta trebuie să facem deschiderea în Trezorerie – am modificat iarăși legea astfel încât pensiile să se plătească acum între 1 și 15 ale lunii și automat aveam nevoie urgentă de această rectificare bugetară”, a spus Vasilescu, miercuri, la Antena 3.

Loading...

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I şi II de muncă, şi care au ieşit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naţional, de recalcularea din oficiu a pensiilor şi de o majorare a veniturilor în urma acestui proces.

Mai multe detalii aveți AICI.

Loading...