Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii anunță schimbări la stagiul de cotizare. Ce corecții se vor...

Ministrul Muncii anunță schimbări la stagiul de cotizare. Ce corecții se vor face

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, recent, la România TV, o nouă mărire a pensiilor și schimbări la stagiul de cotizare.

Ministrul Muncii a spus că cei care au făcut facultatea, masteratul și doctoratul la cursuri de zi, precum și cei care au efectuat stagiul militar, vor beneficia de un avantaj. Perioadele de studii și armata vor fi considerate vechime în muncă.

„În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca la 1.265, de la 1.100 cât e acum, de la 1 iulie. Vor urma și o serii de corecții. Se va pune armata, masteratul și facultatea care a fost făcută la cursuri de zi, precum și doctoratul. Ministerul Muncii nu poate să lucreze pe pensiile militarilor și polițiștilor, care sunt pensii speciale. Acestea sunt în grija MAPN și MAI, care au în subordine casele de pensiile ale militarilor și polițiștilor. Aceștia au pensii decente și vom face ca și ceilalți pensionari să aibă pensii decente”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Loading...

Ministrul a mai menționat că Legea Pensiilor va fi votată la sfârșitul acestui an.

„Are două componente această Lege a Pensiilor și anume: punctul de pensie care crește etapizat. (..) Și, de asemenea, avem componenta de corecții (..) Adică să-i aducem la un numitor comun pe cei care au ieșit la pensie acum 20 de ani și au avut un anumit stagiu de cotizare cu cei care au ieșit acum 1 an de zile.”

Loading...