Acasă Știri de actualitate Noul ministru al Muncii, mesaj pentru pensionari. Cum vor fi virate pensiile...

Noul ministru al Muncii, mesaj pentru pensionari. Cum vor fi virate pensiile în 2019

Noul ministrul al Muncii, Marius Budăi, a transmis primul său mesaj oficial pentru pensionari, privind plata pensiilor şi planurile sale în fruntea ministerului vacantat de Lia Olguța Vasilescu.

E foarte important ca românii să se simtă respectaţi şi protejaţi. O să le spun aşa: că PSD, cât va fi la guvernare în alianţă cu ALDE, ne propunem să îi respectăm şi să ne ţinem de cuvânt”, a declarat Marius Budăi, la România TV.

Întrebat ce părere are despre informaţiile vehiculate în urmă cu o lună conform cărora ar urma să fie eliminaţi poştaşii din activitatea de expediere a pensiilor, ministrul a răspuns: „Nu cred că vreun oficial din Ministerul Muncii a spus aşa ceva. Nu pot să cred”.

Loading...

„Cu siguranță va continua acest mod de a plăti pensiile prin cont, pensionarii ridicând banii de la bancomate, dar va continua și plata prin Poșta Română. În ultima ședință de guvern am mărit cuantumul sumei plătite către Poșta Română pentru serviciile noastre. Pensionarii vor avea opțiunea de a alege“, a spus Marius Budăi.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, în urmă cu o lună, că vrea ca statul să nu mai dea 600 de milioane lei anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română. Ministrul de Finanțe spunea că cei 600 de milioane lei care sunt cheltuiți anual pentru expedierea pensiilor prin Poșta Română pot fi distribuiți administrațiilor locale pentru investiții.

În prezent din cei 5,3 milioane pensionari cărora Casa Națională de Pensii Publice le plătește pensiile, 3,2 milioane încasează drepturile prin Poșta Română, iar 2,17 milioane prin intermediu a 22 de bănci, printre care cele mai importante sunt CEC, BCR și BRD, fiecare având arondați 380 mii – 409 mii pensionari.

Loading...