Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Pensiile ar putea fi plătite în avans cu...

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Pensiile ar putea fi plătite în avans cu câteva luni

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că are în vedere plata în avans a pensiilor, pentru ca oamenii să-şi poată acoperi cheltuielile în perioada stării de urgenţă decretate de preşedintele ţării.

„Se vor respecta toate obligaţiile de plată pentru pensii. Suntem conştienţi că în această perioadă oamenii trebuie să-şi primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai multe luni. Avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”, a declarat Violeta Alexandru, la România TV.

Ministrul Muncii a spus că cert este că nu vor fi întârzieri la plata pensiilor.

Loading...

„Ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putinţă ca oamenii să aibă bani pentru acoperirea cheltuielilor. Dorinţa noastră este să oferim sprijin necesar angajatorilor, o măsură este acordarea unui sprijin pentru a putea fi asigurate fondurile necesare în situaţia suspendării temporare activităţii.

Dorinţa noastră e să nu existe sincope în activitatea agenţilor comerciali, ne concentrăm pe acest lucru pentru că din activităţile acestea oameni se alimentează bugetul şi de aici aceste cheltuieli la care suntem obligaţi să purcedem”, a mai precizat ministrul Muncii.

Loading...