Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii: Valoarea punctului de pensie va urca la 1.265 de lei

Ministrul Muncii: Valoarea punctului de pensie va urca la 1.265 de lei

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a lansat în dezbatere publică proiectul de Lege privind sistemul public de pensii.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat, la România TV, că pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca, în primăvara anului viitor, la 1.265, de la 1.100 cât este în prezent.

De asemenea, ministrul Muncii a spus că cei care au făcut facultatea, masteratul și doctoratul la cursuri de zi, precum și cei care au efectuat stagiul militar, vor beneficia de un avantaj. Perioadele de studii și armata vor fi considerate vechime în muncă.

Loading...

„În primăvara anului viitor, pensiile vor crește din nou. Punctul de pensie va urca la 1.265, de la 1.100 cât e acum. Vor urma și o serii de corecții. Se va pune armata, masteratul și facultatea care a fost făcută la cursuri de zi, precum și doctoratul. Ministerul Muncii nu poate să lucreze pe pensiile militarilor și polițiștilor, care sunt pensii speciale. Acestea sunt în grija MAPN și MAI, care au în subordine casele de pensiile ale militarilor și polițiștilor. Aceștia au pensii decente și vom face ca și ceilalți pensionari să aibă pensii decente”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul a mai menționat că noua lege a pensiilor va fi votată la sfârșitul acestui an.

Loading...