Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii, despre plata pensiilor recalculate. Ce le transmite pensionarilor

Ministrul Muncii, despre plata pensiilor recalculate. Ce le transmite pensionarilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, îi asigură pe pensionari că îşi vor primi pensiile recalculate. 33.000 de dosare de pensii au fost supuse recalculării, iar 30.000 au fost puse deja în plată. 

„În primul rând, vreau să le spun tuturor să nu ia în seamă nicio declaraţie alarmantă că nu sunt bani de pensii, cum că nu avem prevăzut în buget acest bani sau că banii de majorări nu se vor acorda. Astfel de declaraţii le-am numit eu la un moment dat iresponsabile şi le cataloghez şi acum la fel. Am avut parte de ele şi pe perioada anului 2017 şi pe perioada anului 2018. Mai mult decât atât, ştim cu toţii că această lege de recalculare a pensiilor nu era cuprinsă în programul de guvernare dar majoritatea parlamentară şi-a asumat-o în parlament şi noi am spus acum că îndreptăm tot ce a fost făcut, cumva, la nelalocul lui. Suntem în situaţia în care care peste 33.000 de dosare de pensii au fost recalculate, în medie 30.000 vor fi puse în plată. Cu siguranţă că acum majoritatea pensionarilor, din aceşti 30.000, au primit acasă diferenţele de bani”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, vineri seară, la România TV.

Potrivit ministrului, recalcularea pensiilor va continua, „şi cu acea majorare cu 15% a valorii punctului de pensie prevăzută pentru data de 1 septembrie 2019”.

Loading...

Până pe data de 15 aprilie, s-a încheiat „plata a ceea ce înseamnă pensia curentă a lunii aprilie, iar în această perioadă, până astăzi, s-au achitat şi diferenţele”, a confirmat Budăi.

Loading...