Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii, anunț oficial. Ce se întâmplă cu mărirea și recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, anunț oficial. Ce se întâmplă cu mărirea și recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat asigurări, sâmbătă, la România TV, că sunt bani suficienți în buget care să susțină majorarea pensiilor.

„Sunt bani cuprinși în buget și pentru măririle de pensii, atât pentru majorarea punctului de pensie, cât și pentru majorarea pensiilor minime, iar pentru toate ministerele sunt bani suplimentari pentru majorarea salariilor. Noi ne ținem de ceea ce am promis în programul de guvernare, ceea ce s-a întâmplat în 2017 și 2018 a demonstrat că suntem serioși, că am putut crea crestere economică din care am putut majora și pensiile și salariile și indemnizațiile pentru persoanele cu handicap”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, la România TV.

Ministrul Muncii a mai făcut câteva precizări legate de recalcularea pensiilor.

Loading...

„Suntem pe finalul implementării softului, facem calcule încrucişare pentru a ne asigura că ceea ce promitem este corect şi nu va trebui să revenim la aceste calcule. Aceste simulări vor fi în curând finalizate şi vom trece în curând la recalculare. A doua chestiune foarte importantă este aceea că dacă în urma recalculării vor fi cuantumuri care vor scădea va rămâne în plată cuantumul cel mai avantajos. Deci sub nicio formă nu va fi vreo pensie care va fi tăiată”, a spus Marius Budăi.

Loading...