Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii, acuzaţii la adresa PNL: Se folosesc de pensionari în goana...

Ministrul Muncii, acuzaţii la adresa PNL: Se folosesc de pensionari în goana lor nebună după voturi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că liberalii, „în goana lor nebună după voturi”, manipulează atunci când susţin că pensiile trebuiau majorate de la 1 ianuarie.

Marius Budăi explică că pensiile au fost mărite anticipat din 2017 încoace, iar în Legea Pensiilor creşterea sumelor este efectuată anual.

„Adevăr, nu manipulare! Cei care tăiau fără niciun regret pensii şi salarii, dovedesc încă o dată, dacă mai era nevoie, că nu le pasă de părinţii şi bunicii noştri. În goana lor nebună după voturi, pentru ei nu mai contează de cine se folosesc şi nu reuşesc să iasă nici acum, după 10 ani, din logica tăierilor. Se folosesc de această dată de pensionari şi fac trimitere la un amendament depus de dumnealor la legea bugetului şi respins. În acest moment valoarea punctului de pensie este 1.100 de lei, dacă am merge pe varianta PNL, valoarea punctului de pensie ar fi de 1.045 de lei. Judecaţi dumneavoastră! Pensiile au fost mărite anticipat, începând cu 1 Iulie 2017 pentru anul 2018 şi la 1 Iulie 2018 pentru anul 2019, cu mai mult decât rata inflaţiei şi creşterea reală a salariului mediu brut.  În actuala Lege a Pensiilor, 263/2010, scrie, la art 102, că pensiile se majorează anual, nu scrie nicăieri că începând cu data de 1 Ianuarie. De altfel, INS comunică rata inflației și salariul mediul brut, după primul trimestru al anului următor, nici nu se cunosc aceste date la 1 Ianuarie. Concluzionând, PSD a mărit pensiile, de când a venit la Guvernare, în trei rânduri, dintre care două anticipat și va continua să le mărească, tot anticipat, în septembrie 2019 pentru 2020. Acesta este adevărul, a scris ministrul Muncii, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

Loading...

Marius Budăi a ataşat postării sale şi un grafic:

Loading...