Acasă Știri de actualitate Ministrul Apărării, despre taxa de solidaritate: Vor fi afectați aproximativ 1.600 de...

Ministrul Apărării, despre taxa de solidaritate: Vor fi afectați aproximativ 1.600 de militari

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, susţine că introducerea unei taxe de solidaritate pentru pensiile care depăşesc 10.000 de lei va afecta aproximativ 1.600 de militari, precizând, însă, că în aceste cazuri nu este vorba de pensii speciale, ci de pensii militare de stat.

„Dorinţa mea este să nu fie afectaţi deloc. La discuţiile preliminare pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, se doreşte o astfel de taxă pentru toate pensile care vor depăşi un anumit plafon. Exemplul de 10.000 de lei a fost dat de domnul ministru, dar nu este stabilit acest plafon. Ce pot să vă comunic este că la plafonul de 10.000 de lei, dintre militari vor fi afectaţi aproximativ 1600 de militari, aproximativ 2% din pensionarii militari. Eu voi lupta să nu fie afectaţi, pentru că nu discutăm de pensii speciale, se face o greşeală în zona de comunicare, ci vorbim de pensii militare de stat, nu sunt deloc pensii speciale”, a afirmat Leș.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a anunțat, miercuri, că se va face „o analiză foarte atentă” a pensiilor care depăşesc 10.000 de lei şi a dat asigurări că „nimeni nu se va atinge de pensiile militare”.

„Trebuie să existe răbdare pentru că proiectul lansat de ministrul Finanţelor înseamnă o analiză foarte atentă vis-a-vis de ce înseamnă pensiile mai mari de 10.000 de lei, toate, pentru că dorim să fie o chestiune constituţională. Sunt suficient de multe, dar vreau să vă spun că impactul financiar nu este unul foarte mare. Nu este o chestiune care se face pentru că nu sunt bani la buget, cum s-a încercat inducerea ideii. Nici pomeneală de aşa ceva! Este vorba de o chestiune de dreptate. Pe de altă parte, nici nu vrem să se inflameze oamenii până când nu ieşim cu o chestiune … nimeni nu se va atinge de pensiile de serviciu, asta însemnând pensiile militare. În general, ele nu sar peste pragul acesta”, a declarat Mihai Fifor.
Loading...