Acasă Știri de actualitate Ministrul Muncii vrea să elimine cupoanele de pensie. Când va fi adoptată...

Ministrul Muncii vrea să elimine cupoanele de pensie. Când va fi adoptată măsura

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat, la Antena 3, că există, în cadrul instituţiei pe care o conduce, o discuţie care vizează eliminarea cupoanelor de pensie.

Măsura va fi adoptată treptat, după ce va fi pus la punct sistemul informatic şi după ce va fi găsită o soluţie pentru a elimina birocraţia.

„Este o discuţie în sensul acesta, dar trebuie să mai dureze un pic, până integrăm acel sistem informatic şi până debirocratizăm un pic să nu cerem la fiecare chestiune pensionarului cuponul.

Loading...

(..) Cu siguranţă vom ajunge să eliminăm aceste cupoane în timp. însă trebuie avuţi în vedere toţi pensionarii. Încă sunt oameni în vârstă, de la ţară, care vor acest cupon”, a declarat ministrul Muncii.

Totodată, Marius Budăi a mai menționat, la Antena 3, ca s-a redus pentru toți pensionarii contribuția de 5,5% ce reprezintă CASS.

„Am zis să intervenim la baza pensiilor, acolo unde pensiile sunt mici. Am redus pentru toată lumea contribuția de 5,5% ce reprezenta CASS, iar până la valoarea de 2.000 de lei nu se mai încasează impozit pe venit, iar ce se încasează peste 2.000 de lei pentru diferența respectivă a scăzut de la 16% la 10%”, a spus ministrul Muncii.

Loading...