Acasă Știri de actualitate Iohannis: O nouă lege a pensiilor ar fi utilă. Pensionarii semnalează inechități

Iohannis: O nouă lege a pensiilor ar fi utilă. Pensionarii semnalează inechități

Președintele Klaus Iohannis a susținut, joi, că „o nouă lege a pensiilor ar fi utilă”, deoarece foarte mulți pensionari și conducători de instituții semnalează inechități în actuala lege.

Şeful statului a precizat că Executivul Orban va face o analiză în acest sens.

„Cred că o nouă lege a pensiilor ar fi utilă, în condiţiile în care foarte mulţi pensionari şi conducători de instituţii publice semnalează inegalităţi şi inechităţi în actuala lege a pensiilor. Asta e o chestiune însă care nu se rezolvă nici într-o lună, nici în două.

Loading...

Sunt convins că Guvernul Orban va face o analiză serioasă, atentă a chestiunilor şi în măsura în care va fi nevoie de o nouă lege se va discuta la momentul potrivit”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că Guvernul va crea, în 2020, echipe de specialiști care vor face o analiză asupra sistemului de pensii din România, astfel încât să creeze o lege a pensiilor „mai bună”.

„Uitați-vă în programul de guvernare. Anul viitor vom crea echipe largi de lucru care vor include specialiști. Vom include reprezentanți din partea organizațiilor pensionarilor, oameni care au expertiză în domeniu pentru a face o analiză extrem de serioasă asupra sistemului de pensii din România, pentru a sesiza disfuncționalitățile, inechitățile. Vom lucra pentru a scoate o lege mai bună a pensiilor”, a afirmat prim-ministrul.

Loading...