Acasă Știri de actualitate Eusebiu Pistru (ALDE): „Legea pensiilor corectează inechităţile. Românii o vor duce mai...

Eusebiu Pistru (ALDE): „Legea pensiilor corectează inechităţile. Românii o vor duce mai bine”

Deputatul ALDE Eusebiu Pistru salută adoptarea noii Legi a pensiilor, „în ciuda numeroaselor obstacole puse de către opoziţie”, și susține că aceasta „va corecta inechitățile”.

„Coaliția din care ALDE face parte își respectă promisiunile făcute pensionarilor de a corecta un sistem inechitabil şi de a mări veniturile, astfel încât fiecărui român care a muncit în această ţară să îi fie asigurat un trai decent la bătrâneţe. România avea nevoie de o nouă lege a pensiilor care să pună ordine în sistem și care să ofere dreptul la un trai decent persoanelor care au încheiat sau vor încheia activitatea în piața muncii. Preocuparea ALDE a fost aceea de a contribui la o lege a pensiilor care să redea demnitatea pensionarilor printr-o majorare sustenabilă a pensiilor, conform contribuției, pe baza principiului la muncă egală plata egală”, declară Eusebiu Pistru.

Preşedintele ALDE Arad reaminteşte că Legea pensiilor „vine la peste 10 ani de când a avut loc o dublare a veniturilor pensionarilor, în timpul guvernului condus de Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE şi al Senatului României”.

Loading...

„PNL si USR s-a opus majorării pensiilor. În pofida tuturor manipulărilor și dezinformărilor opoziției, românii trebuie să știe că avem prinse sumele necesare pentru ca măririle anunțate de la 1 septembrie să se întâmple. Pensionarii vor avea de la 1 septembrie punctul de pensie majorat așa cum a fost asumat de către Guvern, el urmând să se majoreze conform legii adoptată de Parlament.

PNL și USR au avut o atitudine cinică, încercând să se ascundă în spatele abținerii de la vot pentru a nu apărea în dreptul lor că au votat împotrivă. Indiferent de tertipul pe care au încercat să îl aplice, abținerea reprezintă un mesaj foarte clar dat românilor: cei din opoziţie nu sunt de acord cu o lege esențială pentru milioane de pensionari. Aceștia ar trebui să explice de ce au adoptat această atitudine. PNL și USR nu ar trebui să facă tot felul de calcule politice pe spatele românilor, pe spatele pensionarilor. Nu poți să te abții de la vot pe legea pensiilor doar pentru că pensionarii nu sunt electoratul tău. De această lege beneficiază milioane de pensionari. De prevederile legii vor beneficia milioane de români care, cu fiecare generaţie, o vor duce mai bine”, conchide Eusebiu Pistru.

Sursa: aradon.ro.

Loading...