Acasă Știri de actualitate Eugen Tomac (PMP): PSD a creat pensiile speciale. Să demonstreze că are...

Eugen Tomac (PMP): PSD a creat pensiile speciale. Să demonstreze că are curaj să le elimine

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, că PSD ar trebui să dea dovadă de curaj şi să elimine pensiile speciale, în loc de „un joc ieftin de imagine” lansat de ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, privind impozitarea suplimentară a pensiilor mari.

„Faptul că în continuare Teodorovici încearcă să-i mintă pe români că strâng bir de pe pensiile speciale este o mare minciună. PSD a creat pensii speciale pentru parlamentari, PSD a creat pensii speciale pentru primari, tot ce fac la ora actuală este doar un joc ieftin de imagine. Să le elimine, au această libertate de a elimina şi au acest instrument guvernamental prin care le pot elimina, altfel este doar un joc ieftin de imagine toată această dispută publică că vor impozita şi aşa mai departe. PSD le-a creat, dacă le pasă de cei peste 4,5 milioane de cetăţeni ai României care au o pensie mizerabilă, să demonstreze că au curaj să le elimine, altfel rămâne doar o retorică ieftină şi pentru noi este important ca acest subiect să nu fie dus în zona politicii ieftine”, a afirmat Eugen Tomac, vineri, în deschiderea şedinţei Consiliului Executiv Naţional al partidului, relatează Agerpres.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pentru pensiile mai mari de 10.000 de lei.

Loading...