Acasă Știri de actualitate Emil Boc atacă pensiile speciale: Sistemul de pensii viitor nu îşi va...

Emil Boc atacă pensiile speciale: Sistemul de pensii viitor nu îşi va putea permite să le plătească

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a afirmat, sâmbătă, la sediul PNL, că „mai devreme sau mai târziu” se va renunţa la pensiile speciale, întrucât sistemul de pensii nu îşi va putea permite să le plătească, relatează Agerpres.

„În privinţa pensiilor speciale, am fost acela care le-a eliminat şi am mers pe principiul contributivităţii. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu tot acolo se va ajunge, pentru că sistemul de pensii viitor nu îşi va putea permite să plătească pensiile speciale la nivelele la care sunt şi care se preconizează a creşte în continuare”, a declarat Emil Boc.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a precizat că va susţine în continuare interzicerea cumulului pensiei cu salariul peste un anumit plafon.

Loading...

„Poate acum se înţeleg mai bine greutăţile pe care le-am avut în acele momente de criză. (…) Eu voi susţine în continuare acest punct de vedere, consider că peste un anumit plafon ar trebui să fie interzis cumulul pensiei cu salariul. Nu ştiu cum va reglementa actualul Guvern, dar consider că este o măsură de bun simţ”, a mai spus Emil Boc.

Inițiativa legislativă privind eliminarea pensiilor speciale a fost respinsă în Senat, prima Cameră sesizată. În favoarea proiectului au votat 20 de senatori (PNL și USR), 52 au fost împotrivă (PSD și ALDE) şi 8 s-au abţinut (UDMR).

Propunerea legislativă prevede, prin abrogarea sau modificarea unor articole de lege din mai multe acte normative care reglementează activitatea mai multor categorii de persoane, eliminarea, după cum este stipulat şi în titlul proiectului: a „pensiilor de serviciu pentru deputaţi şi senatori, judecători şi procurori, personal auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, poliţişti, funcţionari publici cu statut special, funcţionari publici parlamentari, membrii corpului diplomatic şi consular al României, membrii Curţii Constituţionale şi personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România”.

Loading...