Acasă Știri de actualitate Dan Barna (USR): Pensiile speciale reprezintă o nedreptate majoră față de ceilalți...

Dan Barna (USR): Pensiile speciale reprezintă o nedreptate majoră față de ceilalți cetățeni

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, a afirmat, la Digi24, că pensiile speciale reprezintă „o nedreptate majoră” față de ceilalți cetățeni, acestea nefiind un lucru meritat.

Dan Barna a fost întrebat, la Digi24, ce părere are despre declarația ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a spus că Legea pensiilor se va pune în aplicare, dar este o „aventură frumoasă”.

„Termenul aventură e legat de termenul «aventurier», ori cei care ne conduc acum sunt aventurieri politic. Declaraţiile acestea, încercările de a fi simpatic, sunt goale de conţinut. (…) Este o revoltă în societate pe ideea că pensia specială este un lucru meritat. Nu este un lucru meritat, contributivitatea este un lucru meritat”, a spus Barna.

Loading...

Liderul USR a mai afirmat, la Realitatea TV, referitor la pensiile speciale, că ceea ce face PSD acum – „că încearcă să mai pună un plafon, să mai facă o impozitare” – contribuie la repararea unei nedreptăţi sistemice, dar că nu este de lăudat „pentru că ei o fac din disperare, nu o fac ca parte a unei politici publice asumate”.

De asemenea, Dan Barna a ținut să puncteze faptul că Alianța USR-PLUS nu va tăia pensiile și  salariile dacă va ajunge la guvernare – așa cum speculează PSD-ALDE.

„În momentul în care va veni guvernarea USR–PLUS, nu se vor tăia pensiile. Nu e vorba de a tăia pensii şi salarii. România nu este o ţară săracă, este o ţară în care se fură, licitaţiile sunt trucate, munca nu e recunoscută şi în care pilele şi combinaţiile au blocat proiecte”, a mai declarat Dan Barna.

Acesta a subliniat că problema de fond în România este „cultura de mică ciupeală”.

Loading...